Weten waarom

Ik wil graag…

…weten waarom ik lid zou worden van de VGSN-TQ.

Lid worden van de VGSN-TQ betekent dat je veel leuke nieuwe contacten op doet en mensen leert kennen! Deze mensen hebben allemaal in hetzelfde schuitje gezeten als jij en willen jou graag helpen bij de eerste weken van je studie. Vaak zijn er mensen die dezelfde studie doen als jij en die kunnen je helpen de eerste colleges door te komen, de juiste boeken aan te schaffen (of je kunt ze van hen lenen) en uit te vinden hoe je dictaten bestelt. Lid worden van de VGSN-TQ is dus zeker in het begin van je studie zeer voordelig. Maar er is meer! De VGSN-TQ is een actieve vereniging. Elke week hebben we op donderdagavond verenigingavond en op woensdagavond kun je voetballen met je vrienden van de VGSN-TQ. Elke twee weken is er een Bijbelkring. Drie keer per jaar organiseren we een spetterend feest en ook drie keer per jaar is er een VGSN-weekend. Jaarlijks is er een liftwedstrijd naar een geheime locatie, organiseren een Culturele Avond waar de VGSN-TQ haar kleinkunsttalent tentoonstelt, doen we mee met de Batavierenrace en vieren we de Dies Natalis van de VGSN-TQ met een gala en natuurlijk een groots feest.

Studiedruk?
Het lijkt als je dat zo achter elkaar leest misschien wel druk, naast een studie die ook veel tijd van je vraagt. Maar vreest niet: je studie(resultaat) hoeft niet te lijden onder het lidmaatschap van de VGSN-TQ. Niet alleen jij, maar ook de VGSN’ers zijn naar Nijmegen gekomen om te studeren. Juist op een vereniging als de VGSN-TQ is er ruimte voor een actieve studiehouding. VGSN’ers die dezelfde studie volgen stimuleren elkaar naar de colleges te gaan en door samen te studeren helpen VGSN’ers elkaar om niet op te geven en tentamens zo goed mogelijk voor te bereiden. Daarnaast zijn de activiteiten van de VGSN-TQ altijd in de avonduren, zodat je overdag al je aandacht kunt richten op je studie.

Persoonlijke ontwikkeling
Bij de VGSN-TQ kun je niet alleen samen feesten en samen studeren, maar we zetten ons ook in om onze leden zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Je kunt je algemene kennis vergroten en verbreden. De VGSN-TQ is een diverse vereniging waar studenten zitten van verschillende studies, met verscheidene interesses en prikkelende meningen. Door deze diversiteit is er ruimte voor iedereen en is de kans groot dat je mensen ontmoet met dezelfde interesses of met compleet tegengestelde meningen.  Zo kom je in aanraking met ideeën en leer je om je eigen mening te vormen. Op onze studentenvereniging kun je een hoop dingen leren die je niet op je studie of ergens anders leert. Zowel inhoudelijk als organisatorisch zijn er verschillende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kent de VGSN-TQ een aantal commissies die activiteiten of andere zaken organiseren. Denk hierbij aan het organiseren van een gala, weekenden of sport- en spelactiviteiten, het zoeken naar nieuwe sponsors of de promotie van de VGSN-TQ vormgeven. Door deel te nemen in deze commissies ontwikkel je eigenschappen die je in de rest van je leven  nog nodig zult hebben, zoals samenwerken, organiseren van een groot evenement of leidinggeven.

Samen christen zijn
Een van de belangrijkste voordelen van het lidmaatschap van de VGSN-TQ is wel het delen van een christelijke geloofsovertuiging. Het gros van je medestudenten zal niet uitgesproken christelijk zijn en het is fijn om dan een aantal studenten om je heen te hebben met wie je dit wel deelt. Tijdens je studententijd komen er een hoop (vaak lastige) vragen op je af, bijvoorbeeld over hoe je als christen midden in de moderne samenleving kan staan en wat jou anders maakt dan je niet-christelijke medestudenten. Op de VGSN-TQ zitten studenten met verschillende (kerkelijke) achtergronden, die actief met hun christelijke overtuiging om willen gaan en dus ook over bovenstaande vragen nadenken. Het is goed om samen na te denken over je geloof. Praten over welke plek het in neemt in je leven, of om van gedachten te wisselen als je het er moeilijk mee hebt. In onze bijbelstudiekringen is hier een prima gelegenheid voor. Daarnaast organiseren we als VGSN-TQ elk jaar een toerustingsweekend om een weekend lang stil te staan bij het geloof. Door samen te praten, Bijbellezen, lofzingen en bidden willen we onze leden sterken in het geloof, zodat ze aan de niet-gelovige mensen om hen heen kunnen laten zien hoe mooi het is om Christus te volgen.

Kortom, de VGSN-TQ biedt nieuwe vriendschappen, denderende donderdagavonden, fantastische feesten, samen studeren, persoonlijke ontwikkeling en een actief gedeeld geloofsleven! Waar wacht je nog op? Word lid! Meld je aan via het aanmeldingsformulier of als je nog vragen hebt, mail ons via [email protected]