Nieuws

Goedkope autoverzekering vinden

Uit een recent vragenuurtje in de Tweede Kamer blijkt dat de autopremie voor jongeren steeds meer aan het stijgen is. Hier wordt dan ook op gereageerd dat de markt van autoverzekeringen zeer concurrerend is en daarom de prijzen ook stijgen. Zo blijkt het dan maar liefst 53% van de jongeren meer geld moeten betalen voor een standaard WA-autoverzekering dan het bedrag dat ze hier 2 jaar geleden voor kwijt waren. Dit is dan ook gemiddeld 437 euro meer dan toen. Jongeren hebben al veel kosten met studies en een hogere autoverzekering premie kan er dan ook voor zorgen dat het autorijden onbetaalbaar wordt. Echter is het wel degelijk mogelijk om een goedkope autoverzekering te vinden. Namelijk door je autoverzekering te vergelijken op Autoverzekering.nl.

Autoverzekeringen vergelijken

De reden dat deze premies zo veel zijn gestegen heeft te maken met de ‘vechtmarkt’ en de kleine winstmarges op de markt waar nu ook een correctie op wordt doorgevoerd. Doordat de premies al jarenlang eigenlijk te laag zijn, worden deze nu ineens verhoogd. Echter is het zo dat jongeren ook meer ongevallen maken, en dat hierdoor de premie altijd al hoger is dan bij andere leeftijdscategorieën.

Een goede oplossing zodat jongeren veilig auto gaan rijden, zou dat kunnen leiden to een lagere premie? Er wordt gedacht van niet aangezien er al vele campagnes zijn die als doel hebben om ervoor te zorgen dat jongeren verstandig en ook veilig achter het stuur zitten. Het is niet de bedoeling dat straks maar een bepaald deel van de jongeren een autoverzekering kan betalen.

Bespaar honderden euro's per jaar

Om dan ook te kunnen besparen op de vaste lasten, waaronder de autoverzekering, is het belangrijk om deze producten te gaan vergelijken. Wanneer je alle aanbieders van deze producten met elkaar vergelijkt zal je zien dat je bijna altijd te veel betaalt. Je kan erg eenvoudig alle autoverzekeringen vergelijken en de goedkoopste kiezen en afsluiten. Zo kun je kiezen voor een standaard WA verzekering, maar ook kun je op de website andere pakketten vergelijken en door middel van een aantal filters snel de juist verzekering voor jou vinden.

Nijmeegse studenten gaan voor zuinig

‘Huize Nonnendaal’ in Nijmegen is een van de studentenhuizen in Nederland die de afgelopen maanden heeft meegedaan aan de Student Energy Race. De SER is een landelijke wedstrijd waaraan 150 studenten met hun huizen meedoen om zoveel mogelijk energie te besparen. Twee weken geleden is de wedstrijd afgelopen en deze week wordt de winnaar bekend gemaakt.

Gas en waterkosten

Studenten betalen vaak hun huur inclusief energiekosten en letten daarom minder op het verspillen van energie (denk bijvoorbeeld aan de verwarming die aan staat met de ramen open). Studenten in Huize Nonnendaal wilden direct meedoen aan de wedstrijd toen ze hiervan hoorden. Van hun studentenhuisvester SSH& kregen zij direct een paar speciale warme sokken zodat de verwarming lager gezet kon worden. Ook letten de studenten extra op de verlichting in huis. Verder proberen de studenten vaak buitenshuis te douchen, bijvoorbeeld bij hun sportclub. Dit scheelt toch weer een hoop water en gas. De iets minder fanatieke studenten in huis maken gebruik van een zandloper die in de badkamer bevestigd is. Hiermee houden ze hun douchetijd in de gaten en wordt er niet lang gedoucht. Gas water licht zijn namelijk de hoofdpunten in je energieverbruik.

Droger is de boosdoener

De was wordt tegenwoordig op 30 graden gedaan door het studentenhuis. Toch staat Huize Nonnendaal niet bij de hoogste energie bespaarders. Dit komt vooral door de droger in huis. Zonder erbij na te denken werd een keer de droger aangezet en hierdoor schoot de energiemeter omhoog. Dit was te zien door een combinatie van een slimme energiemeter die gekoppeld is aan een website en een app. Hiermee is het complete energiegedrag te zien, zowel van hunzelf als van andere studentenhuizen die meedoen met de wedstrijd.

Geld besparen of voor het milieu?

Het besparen op je energieverbruik kan verschillende redenen hebben. Je kunt het doen vanwege het milieu maar ook omdat je simpelweg minder geld wilt betalen voor je energieverbruik. Natuurlijk kan het ook een combinatie van beide zijn. Wat je reden ook is, het is altijd verstandig om via een online energievergelijker als EasySwitch.nl je energie te vergelijken. Met energie vergelijken kan je zomaar honderden euro’s per jaar besparen en je kunt direct voor een groene energieleverancier kiezen. Hiermee kies je dus voor het milieu én voor je eigen portemonnee!