Pijlers

Geloof

Alle VGSN'ers zijn lid van een kring. Kringen komen om de dinsdag bij elkaar om met elkaar te eten, te praten, Bijbelstudie te doen en na te borrelen. Op die manier leren we meer over elkaar en over God. Ook organiseren de kringen zelf een kringweekend, waar de kringleden elkaar op een gezellige en ontspannen manier leren kennen. Ook hebben we af en toe een praise en een toerustingsavond, en de Bijbelcie organiseert elk jaar een toerustingsweekend. Aan de hand van een thema denken we na over God en christen-zijn. We zijn aangesloten bij IFES, een koepel van christelijke verenigingen, waar we inspiratie opdoen, bijvoorbeeld op de jaarlijkse conferentie Live-it!

De komende activiteiten op geloofsgebied zijn:

di 13 apr
di 27 apr
di 11 mei

Wetenschap

Als VGSN vinden we het belangrijk dat we onze kennis verbreden en verdiepen. Dat doen we door middel van themagroepen, waarin VGSN'ers elkaar vertellen over hun expertise. Voorbeelden van onderwerpen zijn logopedie, bio-informatica en Nijmegen in de tweede wereldoorlog. Naast themagroepen hebben we academische lezingen waarin professionals VGSN'ers wat willen meegeven uit hun vakgebied. De VGSN is aangesloten bij VGS-Nederland. Zij organiseren elk jaar het Paascongres, waarin een onderwerp (bijvoorbeeld individualisme) wetenschappelijk benaderd wordt. Als VGSN'er kun je ook naar het Paascongres gaan.

De komende activiteiten met betrekking tot wetenschap zijn:

do 22 apr
do 29 apr tot za 1 mei
do 24 jun

Gezelligheid

Elke donderdagavond borrelen we met bier voor 50 cent in onze kelder. De SooScie organiseert feesten en de thesauricie verzorgt elk jaar meerdere verenigingsweekenden. Jaarlijks hebben we een culturele avond, waar iedereen zijn talent kan etaleren, voorafgaand aan de Dies Natalis. Op de dies, een gala, vieren we de verjaardag van de VGSN. Elk jaar doen we mee aan de Batavierenrace. Rond de zomer liften we in koppels naar een stad in het buitenland. VGSN'ers zijn er altijd voor in om een spelletje te doen, koffie te drinken of om samen te eten. Voor gezelligheid ben je bij ons dus aan het juiste adres!

De volgende activiteiten in de gezelligheidspeiler zijn:

do 15 apr
vr 16 apr tot zo 18 apr
vr 23 apr tot za 24 apr