Wat is het verschil tussen de VGSN-TQ en andere christelijke studentenverenigingen in Nijmegen?

  • Gepost op: 29 November 2016
  • Door: Willempie96
Answer: 

De VGSN-TQ is een vereniging die bestaat uit ongeveer 60 leden. Door de kleinschaligheid ken en spreek je iedereen, en er zijn tegelijk genoeg mensen om telkens weer andere mensen beter te leren kennen. Daarnaast spreek je christenen uit heel Nederland. Je netwerk wordt hierdoor flink uitgebreid. Anders dan de andere christelijke verenigingen in Nijmegen legt de VGSN-TQ nadruk op 3 peilers: geloof, wetenschap en gezelligheid; elke donderdag is een activiteit die op één van deze peilers gericht is. Daarna sluiten we de avond af op onze eigen plek in de sociëteit (SooS), waar we gezellig met de hele VGSN borrelen. Activiteiten worden bij de VGSN-TQ in vergelijking met andere christelijke verenigingen in Nijmegen goed bezocht. Hierdoor zie je mensen vaak en bouw je snel een band op met veel VGSN'ers.
Omdat we ontwikkeling van het geloof ook belangrijk vinden hebben we eens in de twee weken een kringavond op dinsdag. Deze avond wordt begonnen met een gezamenlijke maaltijd met je kring, waarna je in gesprek gaat over de meest uiteenlopende dingen die betrekking hebben tot het geloof.
Dus wil jij tijdens je studie bezig zijn met je geloof maar vind je gezelligheid en wetenschap ook belangrijk? Dan is de VGSN-TQ iets voor jou!