1996 - 1997: Het reunistenverband opgericht

  • Gepost op: 24 January 2012
  • Door: sitecie

 Senaat Voor de periode maart '96 tot maart '97: Praeses: Bert-Jan Souman Abactis: Marie-Anne Foekens Thesaurier: Jaap Noppers Assessor: Ilja Boeije.

Deze senaat zou door het leven gaan als de Vuursenaat. Naar eigen zeggen wilden zij het vuur voor de VGSN op alle leden overbrengen. Er volgde een spannende verkiezingsstrijd. De Vuursenaat deelde aanstekers uit om kiezers te lokken. Hun poging was succesvol, zij werden verkozen.

Belangrijke besluiten Onder de Vuursenaat werd het reünistenverband opgericht. Het doel van het reünistenverband was een jaarlijkse reünistendag of avond te organiseren. Daarnaast ontvingen de reünisten VAAS. Op die manier werden reünisten blijvend betrokken bij de VGSN. Op 14 mei 1996 werd officieel het verenigingslied aangenomen. Met het nieuwe verenigingslied, gecomponeerd door Rinske Oldenhuis en Jaap Noppers, werd het oude lied (deels overgenomen van de VGST) vervangen. Ook werd dit jaar samen met Ichthus gezocht naar een nieuw gebouw.

Wetenswaardigheden In het jaar van de Vuursenaat werd de contributie met maar liefst 30% verhoogd. Het was noodzakelijk om een financiële buffer op te bouwen om de kosten van de gebouwen te kunnen financieren. Van 7 t/m 9 maart '97 werd de VGSN-TQ samen met de Vegetist uitgenodigd door de VGSW voor haar eerste amicale weekend. De eerste stapjes in amicaal Nederland werden voorzichtig gezet.

1997 - 1998: De octopus heeft acht armen