1997 - 1998: De octopus heeft acht armen

  • Gepost op: 24 January 2012
  • Door: sitecie

Senaat Voor de periode maart '97 tot maart '98: Praeses: Roger Olde Abactis: Hein-Christiaan van de Kamp Thesaurier: Bert-Jan Souman Assessor: Gerrinda de Wilde.

Belangrijke besluiten De Octopussenaat heeft zorg gedragen voor een volledige doorlichting en waar nodig herziening van de statuten. Ook werd de vereniging officieel bij een notaris vastgelegd. Zonder statuten vastgelegd bij een notaris is elke verenigingsbestuurder hoofdelijk aansprakelijk voor de gevolgen van een handeling die hij tijdens zijn bestuurslidmaatschap heeft verricht. Zelfs na zijn aftreden blijft hij of zij daarvoor aansprakelijk.

Een ander opvallend besluit van de Octopussenaat was over het zingen van het verenigingslied. De senaat vond dat het mooie nieuwe melodieuze verenigingslied vaak gebruikt werd. Per besluit werd vastgelegd om het verenigingslied te zingen bij lezingen, algemene ledenvergaderingen en bij de jaarlijkse Dies Natalis. Omdat het lied onze mooie vereniging en stad beschrijft en daarmee ons enthousiasme en trots oproept is het gepast dit staande te laten gebeuren.

Wetenswaardigheden In de traditie van de VGSN werd jaarlijks een thema gekozen door de senaat. Voor de octopussenaat was dit thema de octopus. Allereerst als voorbeeld van haar veelvormigheid als senaat en de grijpgrage armen met zuignappen als een octopus waarmee iedereen vol liefde zou worden vastgepakt en omarmd. Daarnaast heeft de octopus acht armen. Dit kwam terug in de acht beleidspunten van de Octopussenaat. Het symbool wat hier bij hoorde was een lemniscaat: een soort 8. Dit stond symbool voor oneindigheid. Als je met je vinger de lijnen van een acht volgt dan kom je nooit bij het einde. De favoriete groet van de octopus was dan ook ‘hoog8end’. Een laatste weetje is dat er ten tijde van deze senaat de ‘Lolu’ als functionaris bekendheid genoot. De Lolu zorgde voor de lay-out van posters, uitnodigingen en briefpapier met een mooi logo.

1998 - 1999: De opkomst van de frikadel