2002 - 2003: De luiken gaan open

  • Gepost op: 24 January 2012
  • Door: sitecie

Senaat Voor de periode maart 2002 tot maart 2003: Praeses: tha. Rianne Haak Abactis: tha. Rieneke van Leeuwen Thesaurier: the. Daniël van der Wal Assessor: tha. Elise Luth

Belangrijke besluiten De eerste stappen op het digitale web werden gezet door het aankopen van www.vgsn.nl. De digitale thuisbasis van de VGSN werd hetzelfde jaar nog meer uitgebouwd zodat de VGSN goed bereikbaar was voor leden en niet-leden.

Wetenswaardigheden Op 1 april nam het VGSN-huis Bazalea de gehele VGSN in de maling doordat via het gekraakte e-mailadres van de Sesamsenaat de Yahoo-group werd opgeschrikt door een e-mailbericht. De Sesamsenaat, op dat moment net gekozen als senaat, zou willen laten zien dat woorden omgezet behoren te worden naar daden: de VGSN-TQ was aangemeld voor de CV. De vereniging stond op zijn kop, vele mailtjes stroomden de senaatsinbox in en zelfs binnen de senaat vertrouwden ze elkaar niet helemaal.

De Sesamsenaat dacht na over het extern profileren van de VGSN. We zijn een studentenvereniging in Nijmegen en binnen ons netwerk vallen allerlei studentenverenigingen in Nijmegen, de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Het VGSN-forum werd dit jaar extra groot aangepakt. Hiervoor werd door de Sesamsenaat de Forumcie in het leven geroepen. Het groots opgezette forum was een manier om zich te profileren binnen de universiteit en Nijmegen. De vereniging wilde bekender worden en worden beschouwd als een serieuze speler in de Nijmeegse verenigingenwereld. Met meer dan honderd aanwezigen waarvan vele geen VGSN-ers en voorname sprekers werd aan dit doel ruimschoots voldaan. Collegezalencomplex 1 (CC1) zat zo goed als vol! Het forum had tot doel om de VGSN en gasten te voeden in hun ‘geestelijk welzijn’. Het onderwerp van het forum was ‘medische ethiek, onder andere de grens van medisch onderzoek’. Dit onderwerp werd eerder onder de aandacht gebracht in een lezing en cabaretavond door leden.

Het versterken van de contacten met de CSN-verenigingen was een concreet speerpunt van de Sesamsenaat. Als CSN waren we op dat moment op zoek naar een nieuw pand. O42 (Oranjesingel 42) zou gaan sluiten en wat daarna zou gebeuren was nog onduidelijk. Om de onderlinge band te versterken organiseerde de Thesauricie een geslaagd CSN-weekend samen met Ichthus en NSN.

2003 - 2004: Grootschalige statutenwijziging