2003 - 2004: Grootschalige statutenwijziging

  • Gepost op: 24 January 2012
  • Door: sitecie

Senaat In de periode maart ’03- maart ’04 werd ‘senaat Kooij’ verkozen, bestaande uit the. Arend-Kees Kooij (praeses), the. Michiel Daverschot (abactis), tha. Rienke Mol (thesaurier), tha. Kim Kooijker (assessor) en the. Daniel van der Wal (assessor). Op de ALV van oktober ’03 werd besloten om het senaatsjaar voortaan in juni te laten beginnen. Voor de eenmalige overbruggingsperiode werd er een extra senaatsverkiezing gehouden. Voor deze periode van maart ’04- juni ’04 werd senaat Kooij II verkozen, eveneens bestaande uit de hierboven genoemde mensen.

Tussen senaat Kooij I en senaat Kooij II heeft echter nog een senaat de vereniging geleid, weliswaar voor slechts 2 uur. Senaat Kooij II had zich niet door middel van een brief verkiesbaar gesteld. Daardoor konden zij niet deelnemen aan de verkiezingen en werd de enige andere kandidaat, het Sanhedrin, verkozen tot nieuwe senaat van de VGSN. Na 2 uur droegen zij de macht weer over aan senaat Kooij, die daarmee senaat Kooij II werd. Het Sanhedrin zal de geschiedenis ingaan als de digisteersenaat, aangezien hun periode gelijk viel met de digisteerpauze op de dies van 2004.

Besluiten De ALV van januari 2004 stond in het teken van uitgebreide statuten- en HR wijzigingen. De hernieuwde statuten werden naar de notaris gebracht om ze daar te effectueren waarna ze ook bij de Kamer van Koophandel werden gedeponeerd. De VGSN werd, na bijna twee jaar wachten op een plekje, aspirant lid van IFES.

2004 - 2005: Het derde lustrum!