2007 - 2008: Invoer van het TPG en de vertrouwenspersonen

  • Gepost op: 24 January 2012
  • Door: sitecie

Senaat Voor de periode juni 2007 tot juni 2008: Senaat Van der Mooren & co: Praeses: The. Kaj van der Mooren Abactis: Tha. Daniëlle Muis Thesaurier : The. Theodoor Verheij Assessor: Tha. Jacodien Vreugdenhil Assessor: The. Merijn van der Mooren.

Belangrijke besluiten Er werd besloten om de senaat bij monde van haar introcie, op de eerste ALV na aanstelling van de introcie, haar introbeleid aan de ALV te laten presenteren. In plaats van vijf of zes commissieleden die bepalen wat er tijdens een intro wel en niet gebeurd wordt zo de vereniging meer betrokken bij de intro. De introcie is extreem belangrijk omdat de intro’s de leden van de toekomst zijn en daar tijdens de introperiode een basis voor wordt gelegd.

Wetenswaardigheden In 2007 – 2008 bedacht thesaurier the. Verheij zijn ‘Theo’s periodieke geldgraaierij-systeem’. Dit werd ingevoerd om de VGSN een constante cashflow te geven en minder kwetsbaar voor drukke maanden als maart, april. Senaat To Go probeerde de naam TPG te wijzigen in Thesauriers Periodieke Geldgraaierij. De alv stak hier een stokje voor. Verder is onder leiding van Senaat van der Mooren en Co de Kookcie ontstaan. Bij het invullen van de talentenlijst door eerstejaars kwam een eerstejaars met dit idee. De senaat omarmde het idee en de Kookcie zag het levenslicht. Het onderliggende doel is om het samen met elkaar te eten en de onderlinge verbondenheid te versterken.

Omdat leden rond kunnen lopen met identiteitsvragen of geestelijk, lichamelijk, sociaal, emotioneel niet lekker in hun vel kunnen is het belangrijk dat er een plek is waar je daarover kan praten. Daarvoor werden voortaan twee vertrouwenspersonen ingesteld. Bestaande uit een intern vertrouwenspersoon (binnen de vereniging) en een extern vertrouwenspersoon (buiten de vereniging).

  Ouderejaars en eerstejaars in functies was een beleidspunt van senaat van der Mooren en Co. Dit zou de integratie tussen ouderejaars en eerstejaars versnellen. In de praktijk bleek het niet zo gewaardeerd te worden door de vereniging en alv.

2008 - 2009: Openingen naar het LCGS en regels over alcohol