1992 - 1993: VAAS is opgericht

  • Gepost op: 24 January 2012
  • Door: sitecie

Senaat Voor de periode maart '92 tot maart '93: Voorzitter: Lydia Krabbendam Secretaris: Leonore Koerselman Penningmeester: Dorien van der Meer.

Belangrijke besluiten Per verenigingsbesluit werd besloten om leden een cadeau te geven van de vereniging bij trouwen of belijdenis doen. Felicitaties zijn bij beide mijlpalen voor de personen in kwestie op zijn plaats. Op dezelfde algemene ledenvergadering werd besloten om aan reünisten geen geld uit te keren. Dit onder het mom van: 'je kunt wel bezig blijven'.

Wetenswaardigheden Begin jaren negentig voerden drie rijen van vrouwensenaten de vereniging aan. Het merendeel van de vereniging was van de vrouwelijkse sekse. Het klimaat binnen de VGSN was niet-studentikoos. De Praeses was nog voorzitter en de abactis secretaris. Opvallend is dat de senaat halverwege dat jaar overging tot besturen op afstand. Het ene bestuurslid woonde in Nijmegen, het andere in Maastricht en het laatste in Den Haag. In dit seizoen zag ook de eerste VAAS het levenslicht. VAAS het onafhankelijke studentenblad “VAAS is wel in de VGSN-TQ maar niet van de VGSN-TQ”. Eerst werd gepubliceerd onder de naam VGSN-kracht, later THQ-journaal. De definitieve naam werd VAAS. De plek waar je ‘bloempjes’ in kon zetten. Dit is een stille verwijzing naar de bloemcultuur binnen de VGSN-TQ. Al vanaf oprichting beschouwt de VGSN zichzelf als een ‘bouquet complet’ bestaande uit vele bloemen die allen tot bloei willen komen. Denk ook aan de roos in het VGSN-logo en de oprichtingsdatum op de eerste lentedag van het jaar (het moment dat ook de bloemen bloeien).

1993 - 1994: De VGSN-TQ is opengesteld