2011-2012: Academicie, VGS-Nederland en abactiale dictatuur

  • Gepost op: 22 January 2013
  • Door: sitecie

Seizoen 2011-2012 was het de taak aan de volgende vierkoppige senaat om de vereniging te leiden. Senaat Adequaat bestond uit: Wouter Schimmel – praeses Rineke Voogt – abactis Edward Douma – thesaurier Deborah Lassche – assessor   Voor senaat Adequaat stond de zogenaamde “donderdagsheiliging” hoog in het vaandel. Om iedereen een leuke tijd te laten hebben op de donderdagavond, is het belangrijk om iedere week een kwalitatief goede activiteit neer te zetten; daarom werd er nagedacht over mogelijke verbeteringen en aanpassingen.

Academicie Eén van de meest memorabele veranderingen van dit seizoen was de komst van een nieuwe commissie. De lezingcie werd vervangen door de Academicie, om de wetenschappelijke pijler van de VGSN-TQ nog wat te verbreden en verdiepen. Naast lezingen werden er nu ook documentaire- en discussieavonden gehouden en ook de themagroepen werden op zo’n manier ingericht dat ze een nog sterker verbredend karakter krijgen.

Kunstavond Een ander nieuw concept was de kunstavond. Tijdens dit seizoen zijn er twee van zulke avonden geweest, waarop er aan verschillende cultuurgerelateerde activiteiten (waaronder graffitispuiten, dansen en acteren) kon worden deelgenomen.

VGS-Nederland en ander buiten-Nijmeegs gebeuren Na een aantal jaren aspirant-lidmaatschap en wat gesteggel over amicale banden met soms niet zo amicale zusterverenigingen (lees: VGSL), mocht de VGSN zich dan eindelijk volwaardig lid van VGS-Nederland noemen. Ook daarnaast liet de VGSN veel haar neus zien in den lande; twee amicale weekenden werden bezocht (één in Twente, één in Leiden), de senatoren wisten diesuitnodigingen te ontfutselen aan bijna alle VGS-verenigingen en waren present op zo veel mogelijk borrels en amicale feestjes. Met de leden van de VGSN was er een wederom legendarisch Giethoornweekend.

Abactiale dictatuur en communicatie Om een eind te maken aan de oeverloze stroom van Googlegroup-mails, besloot de senaat om deze onder een censuur te plaatsen. Alle mededelingen gingen voortaan via de Infomail, waardoor het voor iedereen overzichtelijk blijft wat er staat te gebeuren. En anders dan de naam doet vermoeden, bevat de Infomail niet slechts informatie, maar ook plaatjes en af en toe zelfs het ‘grapje van de thesaurier’. Naast de kritiek op deze ‘dictatuur’ was er ook een behoorlijk aantal mensen tevreden over de nieuwe Googlegroup-regel en opmerkelijk genoeg werd deze lijn min of meer voortgezet door de opvolgers. Maar natuurlijk beperkte de senaat zich niet tot de Infomail, ook andere (sociale) media werden ingezet om iedereen op de hoogte te houden. Senaat Adequaat twitterde erop los en ook verscheen er af en toe een blog op de site.

En dan nog dit - Begin september verwelkomde we 9 nieuwe eerstejaars: de Wijgeneisjes. - Nikitha, het nieuwe sponsorkind, werd spreekwoordelijk geadopteerd door meneer de thesaurier en is ons ‘goede doel’ voor alle alv-collectes. - De commissie-bedankjes werden dit jaar geïmporteerd uit Duitsland en bevatten sterke d(r)ank - In januari werd ons derde Olvaritlid geboren, Xam. Hij is de zoon van Marissa. - In februari was ‘ie er dan eindelijk: de nieuwe website! Hij werd met veel trots gepresenteerd door de Sitecie, die er veel werk in had gestopt. - In het voorjaar lanceerde de senaat de nieuwe verenigingsbrede enquête,  met een veelal positieve uitkomst. De VGSN was springlevend en VGSN’ers waren tevreden. - In mei was er een werkactie bij Look-o-Look om geld terug te verdienen voor de TPG-eindafrekening. Een daverend succes. - De Feestcie werd opgeheven en de SooScie nam haar taak over. Er werd nog een laatste legendarisch feest georganiseerd, met bier voor 50 cent.

2012 - 2013: nieuwe groei, een actuele site en onverdeeld christen zijn