FAQ

Answer: 

Bij de VGSN-TQ ontwikkel je vaardigheden als samenwerken, organiseren en vergaderen, die je de rest van je leven goed kunt gebruiken. Je vergroot je algemene kennis, leert je mening te vormen en die te delen en leert organisatorische vaardigheden door naar verenigingsavonden te gaan en door deel uit te maken van een commissie die deze avonden verzorgt.

Answer: 

We organiseren meerdere keren per jaar een open avond. Wil je daarbij zijn? Mail dan naar
[email protected]. Ook kun je een dagje meelopen met een VGSN'er die een studie doet in Nijmegen
waar jij interesse in hebt. Ook daarvoor kun je mailen naar [email protected].

Answer: 
Als je lid wilt worden van de VGSN-TQ, moet je een introductieperiode doorlopen. Die bestaat uit een introweek (aan het eind van de zomervakantie of in de herfst) en aansluitend leer je in een aantal weken veel VGSN'ers kennen. Voor de introductieperiode kun je je aanmelden via de website.
Answer: 

Bij de VGSN-TQ is ruimte om je geloof en je twijfel met elkaar te delen, zodat je er op een goede manier mee om kunt gaan en je je geloof kunt ontwikkelen. Een keer per twee weken is er Bijbelstudie en we organiseren praises en avonden waarop we toegerust worden in ons geloof. Doordat leden van de VGSN-TQ studenten zijn met verschillende kerkelijke achtergronden, kun je veel van je verenigingsgenoten leren. Zo word je bij de VGSN-TQ uitgedaagd om na te denken over je geloof en om je geloof in de praktijk te brengen.

Answer: 

Zeer zeker niet. De VGSN-TQ is opengesteld voor mensen vanuit alle christelijke stromingen en binnen de VGSN-TQ zijn veel verschillende kerkstromingen vertegenwoordigd. We vinden het waardevol om met mensen met verschillende achtergronden ons geloof te delen. De VGSN-TQ is daarom een goede plek als je contacten wilt opbouwen met mensen uit verschillende kerkstromingen.

Answer: 

De VGSN biedt een vol programma en vraagt tijd van je, maar je studieresultaten hoeven daar niet onder te lijden. Juist op een vereniging als de VGSN-TQ is er ruimte voor een actieve studiehouding en VGSN'ers stimuleren elkaar om te studeren. Daarnaast zijn de activiteiten van de VGSN-TQ altijd in de avonduren, zodat je overdag al je aandacht kunt richten op je studie.

Answer: 

Veel VGSN'ers wonen samen in VGSN-huizen. Als je ook een kamer wilt in Nijmegen, kun je mailen naar [email protected]. We helpen je graag verder!

Answer: 

De VGSN-TQ is een vereniging die bestaat uit ongeveer 60 leden. Door de kleinschaligheid ken en spreek je iedereen, en er zijn tegelijk genoeg mensen om telkens weer andere mensen beter te leren kennen. Daarnaast spreek je christenen uit heel Nederland. Je netwerk wordt hierdoor flink uitgebreid. Anders dan de andere christelijke verenigingen in Nijmegen legt de VGSN-TQ nadruk op 3 peilers: geloof, wetenschap en gezelligheid; elke donderdag is een activiteit die op één van deze peilers gericht is. Daarna sluiten we de avond af op onze eigen plek in de sociëteit (SooS), waar we gezellig met de hele VGSN borrelen. Activiteiten worden bij de VGSN-TQ in vergelijking met andere christelijke verenigingen in Nijmegen goed bezocht. Hierdoor zie je mensen vaak en bouw je snel een band op met veel VGSN'ers.
Omdat we ontwikkeling van het geloof ook belangrijk vinden hebben we eens in de twee weken een kringavond op dinsdag. Deze avond wordt begonnen met een gezamenlijke maaltijd met je kring, waarna je in gesprek gaat over de meest uiteenlopende dingen die betrekking hebben tot het geloof.
Dus wil jij tijdens je studie bezig zijn met je geloof maar vind je gezelligheid en wetenschap ook belangrijk? Dan is de VGSN-TQ iets voor jou!