2012-2013: nieuwe groei, een actuele site en onverdeeld christen zijn

  • Gepost op: 15 July 2014
  • Door: sitecie

Praeses - Gertjan Van Westen Abactis - Heidi Troost Thesaurier - Pieter Marsman Assessor - Henrike Grunewald

Senaat Van Westen stippelde haar koers uit: meer onverdeeldheid binnen de VGSN en een levendig beeld naar buiten toe door middel van een actuele site.   

Onverdeeld zijn ‘Onverdeeld. dat heelt’ was het jaarthema. De internationale IFES-conferentie de Live-It! heeft zijn weerslag op het jaarthema van de VGSN. De VGSN is meer bezig met het integreren van het geloof in het dagelijks leven. De Tweewekenvraag in de infomail en op SooS is daar een voorbeeld van. Ook zijn er dit jaar meer ingeplande praise-avonden en worden en voor het eerst kringen bij gemeenteleden thuis georganiseerd. Om ook de pijler wetenschap meer te integreren met de pijler geloof wordt er voor het eerst een Bijbel- & Wetenschapsavond georganiseerd. Er vindt een prachtig toerustingsweekend plaats waar onder andere een workshop Jezus-meditatie wordt gegeven, ook gaan er 19 VGSN’ers en één reünist naar de Live-it!.

Nieuwe groei Dit jaar wordt de VGSN verrast door een hele grote jaargroep: Bretellz. 17 nieuwe leden mogen we verwelkomen. Hierna staat het ledenaantal op 67.

Een actuele site Door de net nieuwe site zijn er veel nieuwe mogelijkheden zoals de semi-professionle ‘foto-road-slideshow’ met actuele foto’s van VGSN-activiteiten. Alle activiteiten worden aangeprezen op de site door verhaaltjes of posters. Ook wordt er met regelmaat, tot aan het eind van het jaar, een blog geschreven over VGSN-belevenissen. Hierdoor krijgt de digitale VGSN ook voor de buitenstaander een levendige en actuele indruk.    Het ooit zo bruisende forum legt het echter langzaam af tegen het veelgebruikte Facebook. Waar ooit ‘Buitenverband’ op het afgeschermde gedeelte de plek was om nutteloze of kleine mededelingen te plaatsen, geeft nu een VGSN-pagina op Facebook bijna alle VGSN’ers de mogelijkheid om snel met elkaar te communiceren. Langzamerhand raakt het forum minder in zwang.

VGSN-belevenissen
Augustus 2012 Om de zomer niet geheel VGSN-loos door te moeten komen wordt er een zomeractiviteit georganiseerd. Met 5 volle kano’s vermaken we ons een prachtige middag in Mook.    oktober 2012 Voor het eerst wordt er een broertjes- en zusjesdag georganiseerd. Deze is bedacht om familielieden al vroeg te laten ruiken aan het bestaan als lid van een studentenvereniging als de VGSN-TQ Het blijkt succesvol: 10 broertjes en zusjes kwamen frisbeeën en meegenieten bij de VGSN.   

November 2012 Een poging van de VGSD tijdens een amicaal weekend om de VGSN een lesje studentikoziteit bij te brengen mislukt volstrekt. Slechts een das en een schaar zijn nodig om duidelijk te maken dat de VGSN vrij van beknellende vormen van studentikoziteit wil blijven.

Februari 2013 Er wordt veel nagedacht over de introductie en de grenzen die deze moet kennen. Daarom worden er richtlijnen voor de introcie opgesteld.

Maart 2013 De koudste Dies van de VGSN vindt plaats. De toplocatie Bèlvedere is ondanks de vele duct tape helaas niet bestand tegen de gure wind.

April 2013 Er wordt voor het eerst een mannen- & vrouwenavond georganiseerd. De mannen drinken bier uit pullen, eten vlees en hakken hout. De vrouwen eten tapas  en zijn creatief met klei.

April 2013 Om amicalen te laten zien dat interamicaal contact niet per se moeilijk hoeft te zijn, maar vooral ook leuk, rijden we met twee auto’s naar het westen om in één dag op visite te gaan bij de VGSU, VGSL en VGSD. Zoals gehoopt loopt het ‘VGSN goes west’ uiterst niet-studentikoos. 

Oktober 2012 Tijdens een feest wordt er een vrouwendispuut opgericht. De beslotenheid en de benaming ‘dispuut’ van dit wijndrinkende gezelschap schiet bij de VGSN in het verkeerde keelgat. Na een periode van ophef en discussie verdwijnt het clubje uit het gezamenlijk verenigingsleven.

2013 - 2014:Taboes, bijbel & wetenschapsavonden en het fonds